|Monday, May 29, 2017
You are here: Home » Travel » Thethi, perla e natyrës shqiptare (FOTO )

Thethi, perla e natyrës shqiptare (FOTO ) 

thethi

Shqipëria është një nga ato vende që natyra i ka falur bukuritë jashtëzakonshme, të cilat vështirë se i gjen në vende të tjera. Përveçse një vije bregdetare për tu patur zili, vendi i shqiponjave njihet edhe për turizmin e tij malor, kryesisht në veri të vendit.

Një prej perlave të natyrës shqiptare është edhe Thethi. Ai është një fshat në komunën Shalë në rrethin e Shkodrës të Shqipërisë, ndodhet më në veritë luginës së Shalës, në mes të Alpeve me një bukuri të radhë, në Veri të Shqipërisë.

Në këto treva mund të shijoni bukurinë natyrore në të katër stinët.

Historia e Thethit dhe e Shalës ishte e lidhur me atë të fisit ilir të Labeatëve.Thethi është vendbanim shumë i hershëm duke u bazuar në të dhënat historike dhe zbulimet arkeologjike. Këtu kanë banuar Oksetët, Bythdosët, Berbati, Vladët, Kelmendas e ndoshta edhe grupe te tjera popullsie të pa njohura.

T’fundit nga rubrika:


Add a Comment

0