|Friday, May 26, 2017
You are here: Home » Shëndetësi » Rëndësia e Kumbullave

Rëndësia e Kumbullave 

kumbullat

Kumbulla ka shije te athet,por te kendshme .Ka mjaft vlera kalorike(rreth 50kalori ne 100gr kumbulla),vitamine A,B1,B2,C,PP,kripra minerale te kalciumit,kaliumit,hekurit e magnezit,8-20% sheqer ne trajte fruktoze,acide, pektine,etj.Per aftesite kuruese, perdoren frutat,berthamat dhe gjethet e kumbulles.Frutat jane freskuese treten lehte,rrisin oreksin,luftojne kapsllekun, semundjet e melcise,veshkave,artritit, anemine,homorroidet,etj.Sigurojne nje jashteqitje te rregullt dhe per kete qellim,keshillohen te perdoren shpesh.

T’fundit nga rubrika:


Add a Comment

0