|Monday, May 1, 2017
You are here: Home » Shëndetësi » Rëndësia e Kivit

Rëndësia e Kivit 

kiwi

Kivi është fruti që përmban sasi shumë të madhe të vitaminës C dhe ka shije të ëmbël. Përveç vitaminës C, kivi përmban edhe sasi të fibrave dhe kalorive.

Shkencërisht është vërtetuar se fruti i kivit e mbron organizmin nga dëmtimet e ADN-së. Përveç kësaj, kivi gjithashtu mbron organizmin edhe nga gripi dhe kanceri, kjo për shkak se përmban sasi të madhe të vitaminës C, e cila njihet si anti-oksidant shumë i mirë i organizmit.

Gjithashtu kivi është edhe ushqim i preferuar për dieta sepse përmban sasi të fibrave të cilat ndihmojnë organizmin në tretje të ushqimit.

Kivit konsumohen si frut dhe si lëndë. Kur të blihen kivit në dyqan, duhet pasur kujdes në përzgjedhje sepse kivit që janë të fortë, janë në gjendje të mirë për tu konsumuar, por nuk duhet blerë kivi që janë shumë të butë, sepse janë të dëmtuar.

Kivi mund të qëndrojë deri në një javë në temperaturë të dhomës dhe preferohet të konsumohet shumë i pjekur sepse në këtë fazë rritet niveli i sasisë së antioksidantëve.

 

T’fundit nga rubrika:


Add a Comment

0