|Wednesday, June 28, 2017
You are here: Home » Shëndetësi » Patatet e ëmbla

Patatet e ëmbla 

suesskartoffel

Patatet e ëmbla janë të pasura me fibra, karbohidrate komplekse, proteina, Vitamina A dhe C, hekur dhe kalcium, përbërës këta që ju ndihmojnë të mbani trurin e freskët.

Patatet e ëmbla cilësohen si një prej ushqimeve me vlerat më të mëdha ushqyese; më 1992, CSPI pati deklaruar se ky perim rrënjor është vlerësuar në vendin e parë për vlerat ushqyese. Atëbotë kishte mbledhur 184 pikë në testime, ndërkaq patatja e zakonshme vetëm 84.

Në vendet e treta, disa qeveri kanë investuar shumë para dhe kohë për të reklamuar të mirat e të ngrënit patate të ëmbla, më shumë sesa për orizin.

 

T’fundit nga rubrika:


Add a Comment

0