|Saturday, May 13, 2017
You are here: Home » Shqipëri » Meta propozon një hekurudhë Durrës – Prishtinë

Meta propozon një hekurudhë Durrës – Prishtinë 

meta_2

“Ndërtimi i një hekurudhe Durrës-Prishtinë është i nevojshëm për të ulur kostot e importit të mallrave nga Kosova”. Kështu deklaroi kreu i Kuvendit, Ilir Meta gjatë vizitës së tij në një fabrikë mielli në Kosovë. Gjatë vizitës në fabrikën e miellit në Fushë-Kosovë, Ilir Meta u takua me pronarin e kompanisë, Ibrahim Aksoy, me të cilin bisedoi për zgjerimin e aktivitetit tregtar të prodhimit të miellit në tregun shqiptar dhe atë ndërkombëtar. Kryetari i Kuvendit e përgëzoi Aksoy për investimin e bërë, ndërsa shprehu bindjen se midis dy vendeve nevojitet ndërtimi i një hekurudhe Durrës-Prishtinë në mënyrë që kostot e prodhimit të këtyre produkteve të ulen si për shtetin e Kosovës, ashtu edhe për tregun e Shqipërisë, i cili do të mund të importonte më shumë mallra nga Kosova.

T’fundit nga rubrika:


Add a Comment

0