|Sunday, May 14, 2017
You are here: Home » Lajme » Maqedoni, deri në 5 vjet burg, për mediat që publikojnë fotot e Muhamedit

Maqedoni, deri në 5 vjet burg, për mediat që publikojnë fotot e Muhamedit 

meka

Nëse në Maqedoni në media do të publikoheshin karikaturat e profetit të muslimanëve, Muhamedit a.s, atëherë ajo do të dënohej sipas ligjit për nxitje të urrejtjes fetare, shkruan e përditshmja Dnevnik.

Sipas kësaj gazete, kushtetuta e Maqedonisë ka paraparë dënim me burg prej 1 deri në 5 vite për ata persona që nxisin urrejtje fetare siç është popullata jonë, ku gjysma e banorëve të shtetit janë besimtarë musliman dhe do të provokoheshin rëndë.

Kushtetuta është decide kur thotë se çdokush do të dënohet nëse nxit në çfarëdo forme urrejtje fetare dhe etnike.

T’fundit nga rubrika:


Add a Comment

0